Επισκεψιμότητα-increase_web-traffic_blog_post

Επισκεψιμότητα: Tips για να την αυξήσεις!

Με χιλιάδες διαδικτυακές επιχειρήσεις να δημιουργούνται μέρα με τη μέρα είναι αναγκαίο να γνωρίζει κανείς λίγα πράγματα για το digital marketing και τη σημασία της επισκεψιμότητας σε μια ιστοσελίδα. Το digital marketing συμβάλει στην ανάδειξη ιστότοπων μέσω κάποιων στρατηγικών. Εάν δυσκολεύεσαι να αυξήσεις την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σου, παρακάτω θα βρεις κάποια tips που μπορούν να βοηθήσουν.

  1. Χρησιμοποίησε λέξεις-κλειδιά. Οι λέξεις-κλειδιά, αποτελούν σύντομες “περιγραφές” του θέματος μιας ιστοσελίδας, ενός άρθρου ή ενός blog, οι οποίες βοηθούν να ενταχθεί μια ιστοσελίδα ευκολότερα στις μηχανές αναζήτησης. Εάν δυσκολεύεσαι να βρεις τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά, μην αγχώνεσαι! Μπορείς εύκολα να βρεις ό,τι χρειάζεσαι μέσω διαδικτυακών εργαλείων, όπως η Google AdWords και η Keyword Tool.
  2. Εμπλούτισε την ιστοσελίδα σου με ποιοτικό υλικό. Τι εννοούμε όταν λέμε, όμως, ποιοτικό υλικό; Εννοούμε τη χρήση εικόνων, βίντεο, 3D φωτογραφιών με σκοπό ο χρήστης να δώσει όλη του την προσοχή στη σελίδα σου. Μην ξεχνάς να αποφεύγεις τα μεγάλα κείμενα που θυμίζουν σχολικό βιβλίο.
  3. Διαφημίσου μέσω των social media. Ίσως είναι κάτι που έχεις ξανα-ακούσει, αλλά δεν παύει να είναι πολύ σημαντικό για την κίνηση που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα σου: Ξεκίνα με μία σελίδα στα social media! Καλό θα είναι το όνομα της ιστοσελίδας με το όνομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να είναι το ίδιο, ώστε να μπορέσει κάποιος να το βρει εύκολα.
  4. Χρησιμοποίησε τα e-mails προς το συμφέρον σου. Δημιούργησε μια ηλεκτρονική διεύθυνση που θα προσελκύσει τους ήδη υπάρχοντες επισκέπτες της ιστοσελίδας τους. Θα μπορούσε το e-mail αυτό, για παράδειγμα, να είναι ένας εκπτωτικός κωδικός που θα λαμβάνεται μόνο με την πρόσκληση ενός νέου μέλους. Έτσι, διαφημίζεις την ιστοσελίδα και τις υπηρεσίες σου με ελάχιστο κόστος και ταυτόχρονα κρατάς τους υπάρχοντες επισκέπτες σου χαρούμενους.