Ιστότοποι

Είναι απαραίτητη η φυσική συνάντηση για την υλοποίηση του έργου;

Θεωρούμε ότι για να κατανοήσουμε περισσότερο τις σκέψεις σας και τις απαιτήσεις σας σχετικά με το project θα πρέπει να γίνει μια πρώτη συνάντηση. Ωστόσο, δεν κρίνεται απαραίτητη τη φυσική παρουσία σε κανένα στάδιο του έργου, καθώς η τεχνολογία μας καθιστά ευέλικτους και μας δίνει την δυνατότητα να την πραγματοποιήσουμε και εξ’ αποστάσεως. Φυσικά, αν το επιθυμείτε ή αν κριθεί απαραίτητο στην πορεία μπορεί να προγραμματιστεί και κάποιο δια ζώσης ραντεβού.

Μπορώ να απευθυνθώ σε εσάς για domain name και hosting για τη σελίδα μου;

Γνωρίζουμε ότι για να ξεκινήσει κανείς τον δικό του ιστοχώρο είναι απαραίτητη η απόκτηση ονόματος χώρου και φιλοξενίας. Άρα, με τη βοήθεια εξειδικευμένων συνεργατών είμαστε δίπλα σας για να σας εξασφαλίσουμε το καταλληλότερο πακέτο για τις δικές σας ανάγκες σε σχέση με τα εν λόγω πάγια κόστη.

Πώς κοστολογείται η κατασκευή μιας ιστοσελίδας;

Το κόστος μιας ιστοσελίδας ποικίλει με βάση τις ανάγκες αλλά και τις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε επιχείρησης. Η χρέωση αλλάζει με βάση τις υπηρεσίες που επιθυμεί να συμπεριλάβει η επιχείρηση, καθώς και με βάση την πολυπλοκότητα του τελικού αποτελέσματος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για την έναρξη του εκάστοτε project, καταβάλλεται 50% προκαταβολή (συμπεριλαμβανομένων των παγίων) και η εξόφληση του ποσού γίνεται -συνήθως- με την ολοκλήρωση του έργου. Η κατάθεση του ποσού γίνεται σε επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό του Site Project. Σε περίπτωση ακύρωσης της συνεργασίας, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Πόσο μπορεί να στοιχίσει μία ιστοσελίδα;

Για να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε όσο πιο κοντά γίνεται το κόστος της ιστοσελίδας που θέλετε να δημιουργήσετε θα χρειαστούμε όσο περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να μας προσφέρετε. Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζετε τι ακριβώς θέλετε να προβάλλει ο ιστότοπός σας και ποιο κοινό θέλετε να στοχεύσετε. Εν συνεχεία, χρήσιμη πληροφορία αποτελεί το αν έχετε μια συγκεκριμένη δομή να μας προτείνετε ή αν υπάρχει κάποιος ανταγωνιστής που ταυτίζεστε με την αισθητική της σελίδας του. Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζουμε τις υπηρεσίες που επιθυμείτε να εντάξετε στον ιστότοπο σας, όπως για παράδειγμα αν επιθυμείτε κάποια ή κάποιες από τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • Διασύνδεση με τα Google Analytics
  • Χρήση της υπηρεσίας Newsletter
  • Διασύνδεση με ελληνική τράπεζα ή paypal
  • Δημιουργία μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, instagram)
  • Δημιουργία σελίδας Blog
  • Δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop)
  • Χρήση της υπηρεσίας booking/online courses/courses on demand
  • Δημιουργία λογοτύπου ή και εταιρικής ταυτότητας
  • Χρήση μίας ξένης γλώσσας ή και παραπάνω
  • Κατασκευή με βάση το πρότυπο ΑΜΕΑ – WCAG 2.0

Τέλος, θα υπάρξει προσαρμογή της τιμής αναλόγως με το εάν ο χρήστης επιθυμεί να ανεβάσει κατά αποκλειστικότητα η εταιρία το παρεχόμενο υλικό (πχ. προϊόντα) ή επιθυμεί την εκπαίδευση κάποιου υπαλλήλου.

Πόσο διαρκεί η κατασκευή ενός ιστότοπου;

Κάθε ιστοσελίδα είναι διαφορετική με τις δικές της ιδιαιτερότητες. Σε ιδανικές συνθήκες, ο χρόνος υλοποίησης του έργου “αγγίζει” στις 30 εργάσιμες ημέρες το μέγιστο. Ωστόσο, γνωρίζοντας ότι η καθημερινότητα ενός επαγγελματία μπορεί να είναι απαιτητική, πάντα αφήνουμε ένα περιθώριο 90 εργάσιμων ημερών για να ολοκληρωθεί το εκάστοτε έργο. Για το χρονικό όριο υλοποίησης του δικού σας site, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Με ποια εργαλεία κατασκευάζετε τις ιστοσελίδες;

Η πλατφόρμα που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή των ιστοσελίδων μας είναι το WordPress. Το WordPress είναι ένα από τα καλύτερα CMS της αγοράς για την κατασκευή ιστοσελίδων, όπως ήδη έχουμε αναφέρει. Για την κατασκευή των booking sites και e-shops χρησιμοποιούμε το εργαλείο WooCommerce.

Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μορφή που σας παραδίδω το περιεχόμενο;

Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία του που έχει ένα καλό και ποιοτικό περιεχόμενο για την ανάδειξη μιας ιστοσελίδας. Πέρα από αυτό βέβαια, θα πρέπει να δίνεται και σημασία στο ότι για την τοποθέτηση οποιουδήποτε είδους αρχείου δεν πρέπει να παραβιάζονται οι σχετικοί όροι πνευματικής ιδιοκτησίας.

Κείμενα: Εξασφαλίστε μας τα κείμενά σας σε ψηφιακή μορφή (.doc, .docx, .txt, κλπ) χωρίς ορθογραφικά λάθη και χειρόγραφες σημειώσεις και τόσο περιεκτικά όσο θα μας καταστεί δυνατό να καταλάβουμε περισσότερα για εσάς και την επιχείρησή σας.

Οπτικοακουστικό Υλικό: Φροντίστε το οπτικοακουστικό υλικό που θα μας αποσταλεί να είναι ποιοτικό (υψηλής ανάλυσης) και σε ψηφιακή μορφή. Αποφύγετε να μας αποστείλετε έντυπα φυλλάδια της επιχείρησης, σκαναρισμένες φωτογραφίες, κακής-χαμηλής ποιότητας τραβηγμένες με το κινητό φωτογραφίες ή βίντεο, για μια καλύτερη αισθητικά ιστοσελίδα!

Λογότυπο: Το λογότυπο είναι η ταυτότητα της όλης της επιχείρησής σας! Πριν προβείτε στην κατασκευή της ιστοσελίδας σας, να είστε σίγουροι ότι έχετε ψηφιακό αντίγραφο του λογοτύπου σας σε ανοιχτό αρχείο (αρχείο που σας παρέχει ο γραφίστας σας), ώστε να γίνουν οι κατάλληλες προσαρμογές για την καλύτερη ανάδειξη του brand σας.

Παρέχετε γραφιστικές υπηρεσίες;

Ανάλογα τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη, το Site Project εξυπηρετεί και το γραφιστικό κομμάτι. Μπορεί να εξασφαλίσουμε για εσάς, γραφικά για την σελίδα σας ή το e-shop σας, λογότυπα και τη δημιουργία μενού για την επιχείρησή σας, ακόμα και εικαστικό περιεχόμενο για τις σελίδες σας στα social media.

Σημείωση: Οι εργασίες εκτύπωσης δεν είναι κομμάτι της εργασίας μας, αλλά το Site Project μπορεί να σας κατευθύνει στους έμπειρους συνεργάτες του, οι οποίοι θα σας εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πώς εξασφαλίζεται η φερεγγυότητά σας σχετικά με τα συμφωνηθέντα μας πάνω στο project;

Πριν την εκκίνηση οποιασδήποτε εργασίας πάνω στην ιστοσελίδα σας υπογράφεται σχετικό συμφωνητικό πελάτη-αναδόχου στο οποίο συμπεριλαμβάνονται όλες οι συμφωνηθείσες εργασίες και όλοι οι συμφωνηθέντες όροι που σχετίζονται με την αμοιβή, το χρονοδιάγραμμα, την εμπιστευτικότητα και λοιπά.

Ποιος φέρει την ευθύνη του περιεχομένου της ιστοσελίδας μου;

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας (κείμενα, οπτικοακουστικό υλικό και λοιπά) ανήκει εξ’ ολοκλήρου σε εσάς. Το Site Project έχει την ευθύνη του γραφιστικού και του εικαστικού κομματιού της ιστοσελίδας. Μετά τη λήξη της συνεργασίας, την αποκλειστική ευθύνη την έχετε εσείς, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει ανανέωση συμβολαίου.

Ποιος είναι υπεύθυνος για την διαχείριση του περιεχομένου της ιστοσελίδας μου;

Με την ολοκλήρωση και αποπληρωμή του έργου, όλοι οι κωδικοί χρήσης παραδίδονται σε εσάς. Πλέον έχετε την δυνατότητα να διαχειρίζεστε μόνοι σας τον ιστότοπό σας σε όλο του το φάσμα.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να αναλάβουμε εμείς τη διαχείριση (μερικώς ή ολικώς) της ιστοσελίδας σας μπορείτε να μας στείλετε τις απορίες σας για περισσότερες πληροφορίες.

Σε ποιον ανήκει η ιστοσελίδα μετά την ολοκλήρωση της;

Το project εξαρχής είναι δικό σας και παραμένει δικό σας μετά την ολοκλήρωσή του! 

Το Site Project φέρει μόνο την ευθύνη του εικαστικού και σχεδιαστικού υλικού που δημοσιεύθηκε κατα την κατασκευή της ιστοσελίδας μέχρι και την ολοκλήρωσή της. 

Κάθε πότε χρειάζεται να αναβαθμίζω την ιστοσελίδα μου;

Για όσο καιρό διαρκεί η συμφωνία μας, για την κατασκευή της σελίδας ή του e-shop σας, έχουμε την πλήρη ευθύνη της αναβάθμισης της ιστοσελίδας σας. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, η αναβάθμιση γίνεται είτε από τον ίδιο τον πελάτη είτε από εμάς, ανάλογα την συμφωνία που θα προκύψει.

Έχουμε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε εμείς την ιστοσελίδα μας;

Με την ολοκλήρωση της ιστοσελίδας, σας παρέχουμε εκπαίδευση για τη διαχείριση της ιστοσελίδας για να μπορείτε μόνοι σας να τη διαχειριστείτε μέσω της CMS πλατφόρμας. Η εκπαίδευση υλοποιείται στο γραφείο μας αλλά μπορεί να γίνει και διαδικτυακά.

Ποιο είναι το κόστος συντήρησης ενός ιστότοπου;

Το κόστος συντήρησης μιας ιστοσελίδας, υπολογίζεται ετησίως και ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη και το είδος της ιστοσελίδας. Στα έξοδα αυτά σίγουρα προσμετράται πέρα από την βασική αμοιβή του γραφείου και το κατά πόσο έχουν χρησιμοποιηθεί εργαλεία επί πληρωμή με πάγιες χρεώσεις. Τέλος, η τελική αμοιβή προσαρμόζεται ανάλογα με το αν σε αυτά περιλαμβάνονται έξοδα όπως: η ανανέωση των πάγιων εξόδων μιας σελίδας (hosting, domain, SSL).

Ποια η συχνότητα ανανέωσης των πάγιων εξόδων μιας ιστοσελίδας;

Μια επιχείρηση θα πρέπει να καλύψει και κάποια βασικά έξοδα πέραν του κόστους κατασκευής της. Αυτά είναι: α) το hosting, το οποίο καταβάλλεται μία φορά τον χρόνο και β) το domain name (το όνομα της σελίδας www.example.com) του οποίου το κόστος διαφέρει ανάλογα με την κατάληξή του.

Σε κάποιες πιο σπάνιες περιπτώσεις υπάρχει και η χρέωση του πιστοποιητικού SSL που το κόστος του διαφέρει ανάλογα το πακέτο που επιθυμεί ο πελάτης.

Digital Marketing

Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο πακέτο ψηφιακού μάρκετινγκ ή μπορώ να κάνω μόνο το SEO;

Ο καλύτερος συνδυασμός για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός του ψηφιακού μάρκετινγκ αλλά και του SEO. Φυσικά, εάν το επιθυμείτε, μπορούμε να προχωρήσουμε και μόνο με το SEO της ιστοσελίδας σας.

Τι κερδίζει η επιχείρηση μου μέσω του SEO; Μπορώ να απευθυνθώ σε εσάς;

O όρος SEO (Search Engine Optimization) αποτελεί τη διαδικασία με την οποία αυξάνεται η προβολή του ιστότοπου στις μηχανές αναζήτησης όπως Google, Yahoo, Bing. Με το SEO καταφέρνουμε να πείσουμε τη Google να ανεβάσει τη σελίδα σας ψηλά στα οργανικά (μη πληρωτά) αποτελέσματα αναζήτησης. To Site Project είναι εδώ για να σας βοηθήσει με την κάθε σας ανάγκη, οπότε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες διευκρινήσεις.

Τι είναι τα Google Ads; Πώς θα βοηθήσουν την επιχείρησή μου;

Τα Google Ads είναι ένας τρόπος να δημιουργούμε διαφημίσεις για την επιχείρησή μας στην πλατφόρμα της Google. Είναι το μέσο που βοηθάει να αναδείξουμε τη διαφορετικότητα της επιχείρησής μας, ώστε να μπορούν να μας προσεγγίσουν και νέοι πελάτες.

Πόσο κοστολογούνται οι υπηρεσίες του digital marketing;

Οι υπηρεσίες του digital marketing ποικίλουν ανάλογα την επιχείρηση και το προϊόν. Στο Site Project, μπορούμε να σας εξασφαλίσουμε το ιδανικότερο πακέτο με βάση το δικό σας στρατηγικό πλάνο.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι το κόστος της διαφήμισης Google Ads προσαρμόζεται από το πελάτη και δεν ξεφεύγουμε πότε περισσότερο από το ποσό που έχουμε ορίσει στην ενεργή μας καμπάνια.

Με την λήξη της συμφωνίας, θα μπορώ να έχω εγώ τον έλεγχο του SEO και των Google Ads;

Φυσικά και μπορείτε να έχετε πλήρως τον έλεγχο των εν λόγω υπηρεσιών, πάντα όμως σε συνεννόηση με το συνεργάτη σας που είναι πιστοποιημένος από τη Google.

Πώς θα διαχειρίζεστε τα social media της επιχείρησής μου;

Η διαχείριση των social media περιλαμβάνει την εύρυθμη λειτουργία και τακτική ενημέρωση του περιεχομένου οποιασδήποτε πλατφόρμας έχει επιλέξει η επιχείρηση.

Μπορείτε να προωθήσετε την επιχείρησή μου μόνο από τα social media;

Η χρήση των social media προϋποθέτει τη λειτουργία μιας ιστοσελίδας, στην οποία κατευθύνουν τα social media της επιχείρησης. Μπορούν όμως να λειτουργήσουν και ανεξάρτητα με μειωμένες όμως επιδόσεις.

Θα έχω πρόσβαση στους λογαριασμούς social media της επιχείρησής μου;

Η διαχείριση των social media γίνεται σε συνεργασία με τον κάθε πελάτη και είναι στην ευχέρειά του αν θα επιλέξει να έχει πρόσβαση ή όχι.

Παρέχετε και υπηρεσίες κωδικών γρήγορης απόκρισης (QR code);

Φυσικά! Μπορούμε να αναλάβουμε για εσάς, την κατασκευή του QR κωδικού σας και να σας προτείνουμε το καταλληλότερο πακέτο για εσάς.

Να μην ξεχνάτε ότι για τo Site Project η κάθε συνεργασία είναι ξεχωριστή και μοναδική! Ο στόχος μας είναι πάντα η δική σας ιστοσελίδα, να δουλεύεται και να ολοκληρώνεται σαν να πρόκειται για τη δική μας επιχείρηση. Σημασία για εμάς έχει το τελικό αποτέλεσμα να δικαιώνει και τις δύο πλευρές στον βέλτιστο βαθμό.