Γραφικά-small-steps to success-blog

Γραφικά: Τι μπορείς να κάνεις για να “μαγέψεις” τον χρήστη;

Όλοι μας έστω μία φορά καθώς πλοηγούμαστε στο διαδίκτυο βρεθήκαμε σε κάποια ιστοσελίδα η οποία είχε τόσο ωραία γραφικά όσο και συνολική εικαστική παρουσία, που μας έκανε να περιηγηθούμε σε αυτήν για αρκετή ώρα. Πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα γραφικά της σελίδας σου για να δώσεις και εσύ την ίδια αίσθηση στους χρήστες που πλοηγούνται στον ιστότοπο σου;

  1. Χρησιμοποίησε την κατάλληλη γραμματοσειρά. Φρόντισε η επιλογή της γραμματοσειράς σου να βασίζεται στην απλότητα και στην αναγνωστικότητα.
  2. Φρόντισε η επιλογή των γραφικών, να αντικατοπτρίζουν το κοινό και το περιεχόμενο της σελίδας σου.
  3. Χρησιμοποίησε τα κενά διαστήματα με σύνεση. Να μην είναι πολύ μεγάλα και ο χρήστης να χάνει σημαντικές πληροφορίες, αλλα ούτε και ανύπαρκτα και ο χρήστης να μην γνωρίζει που να στρέψει το βλέμμα του.
  4. Επέλεξε να δημιουργήσεις την ιστοσελίδα σου με ένα θέμα απλό και εντυπωσιακό ταυτόχρονα. Να θυμάσαι, όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο.
  5. Χρησιμοποίησε ενιαίο στυλ και μορφοποιήσεις σε όλη την σελίδα για να μην προκαλέσεις σύγχυση στο οπτικό πεδίο του χρήστη.
  6. Μην ξεχνάς ότι η υψηλή επιμέλεια των κειμένων σου είναι το παν. Να είσαι περιεκτικός αλλά να στοχεύεις αυτά που γράφεις να αποτυπώνονται εύκολα στον πελάτη σου ακόμη και εάν βγει από τη σελίδα σου.