Ιστότοπος-update-website-blog

Ιστότοπος: Εσύ ξέρεις πότε χρήζει ανανέωσης;

Ο ιστότοπός σας αποτελεί το κυριότερο μέρος της εικόνας και της φήμης της επιχείρησής σας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η κατοχή μιας ιστοσελίδας μπορεί να είναι επωφελής. Για παράδειγμα, η διαθεσιμότητα που προφέρει ο ιστότοπος καθώς είναι πάντα διαθέσιμος στους πελάτες, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας. Κατά τη διάρκεια μη εργάσιμων ωρών, οι πελάτες μπορούν να περιηγηθούν στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, να ελέγξουν τις τιμές και να μάθουν περισσότερα για την επωνυμία σας. Ένας καλά βελτιστοποιημένος ιστότοπος διευκολύνει τους πελάτες να βρίσκουν όλα όσα χρειάζονται.

Εάν, λοιπόν, ο ιστότοπός σας δεν ενημερώνεται τακτικά, οι χρήστες ενδέχεται να μην τον επισκέπτονται τόσο συχνά, γεγονός που θα μπορούσε να μειώσει την κατάταξή του στις μηχανές αναζήτησης. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η ανανέωση του ιστότοπού σας δεν σημαίνει επανασχεδιασμός του. Αυτή είναι μια πολύ πιο απλή διαδικασία σε σύγκριση με έναν επανασχεδιασμό. Η ανανέωση του ιστότοπου μπορεί να σημαίνει αλλαγή των γραμματοσειρών ή ενημέρωση του περιεχομένου, κάτι καινούργιο στο μάτι του χρήστη.

Βασικές ενδείξεις για να δείτε εάν ο ιστοτοπος σας χρήζει ανανέωσης:

  • Το ποσοστό εγκατάλειψης έχει αυξηθεί. 
  • Δεν λαμβάνετε τόσες μετατροπές όπως παλιά.
  • Ο ιστότοπός σας φαίνεται βαρετός σε σύγκριση με τον ιστότοπο των ανταγωνιστών.
  • Οι στρατηγικές σας δεν είναι ενημερωμένες.
  • Τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες σας στον ιστότοπο δεν ταιριάζουν με αυτά που προσφέρετε και η επιλογή προϊόντων δεν ενημερώνεται.