πρώτη-ιστοσελίδα-first-wordpress-website-blog-post

Πρώτη ιστοσελίδα; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Η κατασκευή ιστοσελίδας αποτελεί για κάθε επιχείρηση -εάν όχι την καλύτερη- μια από τις καλύτερες επιλογές προώθησης και προβολής της. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κατασκευάσεις έναν ιστότοπο, αλλά τι είναι αναγκαίο να γνωρίζεις πριν προχωρήσεις με την πρώτη σου ιστοσελίδα;

  1. Να έχεις σκεφτεί το λόγο δημιουργίας της. Τη μεγάλη ποικιλία στις υπάρχουσες επιχειρήσεις ακολουθεί και η μεγάλη ποικιλία στα είδη των ιστοσελίδων. Είναι αναγκαίο να γνωρίζεις το λόγο που θέλεις να φτιάξεις μια ιστοσελίδα για να προσδιορίσεις με αυτό τον τρόπο και το είδος της (e-shop, blog, ιστοσελίδα παρουσίασης, booking website και άλλα) άρα και εν συνεχεία το κοινό που θέλεις να στοχεύσεις.
  2. Να έχεις επιλέξει το σωστό hosting. Καθώς, η δημιουργία ιστοσελίδων, τα τελευταία χρόνια, έχει πάρει ανοδική πορεία, αυξάνονται ταυτόχρονα και οι πάροχοί τους. Επομένως, θα πρέπει να φροντίσεις για την εύρεση παρόχου που προσφέρει υψηλές ταχύτητες αλλά και -τουλάχιστον- βασικά επίπεδα ασφάλειας.
  3. Να έχεις καταλήξει στο όνομα της ιστοσελίδας (domain). Αναγκαίο βήμα για τη δημιουργία ενός ιστότοπου αποτελεί το όνομά του. Πρέπει να είναι εύστοχο, να προσδιορίζει την ταυτότητα του ιστότοπου και να είναι απλό κι εύκολο στη γραφή, έτσι ώστε να αποτυπώνεται εύκολα στους μελλοντικούς επισκέπτες του.
  4. Να έχεις φροντίσει το περιεχόμενο να είναι προσιτό και ενδιαφέρον για το κοινό. Με την παρουσία εκατομμυρίων ιστοσελίδων θεωρείται αναγκαίο το περιεχόμενο ενός ιστότοπου να δελεάζει το χρήστη να “μείνει” σε αυτή. Απέφυγε τα πολλά κείμενα, εμπλούτισέ τον με οπτικοακουστικό υλικό και φρόντισε αυτά που δημοσιεύονται να αποτυπώνονται στη μνήμη του κοινού του.
  5. Να έχεις εξασφαλίσει τον κατάλληλο συνεργάτη για να σε βοηθήσει σε όλα τα βήματα. Επίλεξε τον επαγγελματία που σου ταιριάζει και θα μπορέσει να δημιουργήσει μια σύγχρονη ιστοσελίδα για την επιχείρησή σου με γνώμονα τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις και εξελίξεις, αλλά θα αντιπροσωπεύει και στο έπακρο τις ανάγκες αυτής.