υψηλές ταχύτητες -website-speed_blog_post

Υψηλές ταχύτητες: Πώς θα τις εξασφαλίσετε;

Καθώς οι ιστότοποι συνεχίζουν να εξελίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς, το περιεχόμενό τους εμπλουτίζεται αλλά και οι ίδιοι γίνονται περιπλοκότεροι. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να βεβαιωθείς κι εσύ ότι η ιστοσελίδα σου εξασφαλίζει υψηλές ταχύτητες. Να θυμάσαι με τη σωστή ταχύτητα, το κοινό σου όχι μόνο θα παραμείνει στην ιστοσελίδα περισσότερο αλλά και θα αυξηθεί.
Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικούς “έξυπνους τρόπους” που μπορούν να σε βοηθήσουν να εξασφαλίσεις κι εσύ υψηλές ταχύτητες στην ιστοσελίδα σου.

  1. Βελτιστοποίησε τις εικόνες σου. Φρόντισε το οπτικοακουστικό σου υλικό να έχει το σωστό μέγεθος. Όσο μεγαλύτερα είναι τα αρχεία τόσο περισσότερο θα χρειαστεί ο server να “ανοίξει” τη σελίδα σου.
  2. Μείωσε τα HTTP αιτήματα. Αν δεν γνωρίζεις τι είναι, σημείωσε ότι αφορά τη διαδικασία που κάνει μια ιστοσελίδα για να εμφανίσει όλα όσα έχεις τοποθετήσει σε αυτή (γραμματοσειρές, εικόνες κλπ). Καλεί έναν εξωτερικό server, παίρνει έγκριση και μετέπειτα επιστρέφει και εμφανίζει τις πληροφορίες στην οθόνη.
  3. Ελαχιστοποίησε τα CSS αρχεία σου. Εάν έχεις μεγάλο αριθμό αρχείων, μετάτρεψέ τα σε ένα. Να θυμάσαι όσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο!
  4. Χρησιμοποίησε CDN (Content Delivery Network). Η  συγκεκριμένη υπηρεσία βοηθάει τους χρήστες να κατεβάζουν τα αρχεία από τον server που βρίσκεται στην κοντινότερή τους απόσταση. Έτσι, με την εξάπλωση του εύρους ζώνης μειώνεται ο χρόνος φόρτωσης της σελίδας.

Bonus Tip: Εάν δεν είσαι σίγουρος για την ταχύτητα του ιστοτόπου σου, μπορείς πάντα να την ελέγχεις γρήγορα μέσω διαδικτυακών εργαλείων, όπως η Google Speed Limits.